Afaceri în creștere pentru Simtel Team

Afaceri în creștere pentru Simtel Team
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2022

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în T1 2022, o creștere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 0,29 milioane de lei, o apreciere cu 137% comparativ cu pierderea de 0,77 milioane de lei înregistrată în T1 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Compania vizează venituri operaționale de peste 100 milioane de lei pentru anul acesta.

EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Un nou mare producător de mobilă intră pe piața din România

„Primul trimestru al anului 2022 a reprezentat o perioadă de creștere și performanță solidă pentru Simtel Team. Contextul directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, creșterea prețurilor la energie, securitatea energetică europeană afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, precum și inflația galopantă au îndreptat tot mai multe companii, din România și din străinătate, către implementarea de soluții de energie regenerabilă. Cererea tot mai ridicată pentru astfel de soluții a fost resimțită și la nivelul afacerii noastre. ANT Power, companie în care am decis să investim la finalul anului 2021, are o creștere rapidă și sigură”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

În primul trimestru din 2022, divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri – 80%, în linie cu ponderea generată în T1 2021 dar cu o creștere semnificativă în valoare absolută, de 2,9 milioane de lei. Prin urmare, această divizie, care se concentrează în primul rând pe soluții de eficientizare a consumului de energie prin construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișurile acestora sau în cadrul parcurilor fotovoltaice mari, construite pe teren, a contribuit cu aproximativ 7,7 milioane de lei la cifra de afaceri pentru T1 2022, comparativ cu 4,9 milioane de lei în T1 2021. 

Telecomunicațiile au contribuit cu 10% la cifra de afaceri totală, și au generat venituri de aproximativ 1 milion de lei în T1 2022, față de 1,2 milioane de lei în T1 2021. Ponderea celorlalte linii de business a crescut semnificativ, de la 1% până la 10% din cifra de afaceri totală, datorită succesului înregistrat de investiția în compania ANT Power Energy SRL, prin activitatea de optimizare a prognozelor de producție de energie și a veniturilor producătorilor de energie regenerabilă.

„Rezultatele bune înregistrate în T1 2022 nu au fost realizate ușor. Provocările pentru lanțul global de aprovizionare cresc de la un trimestru la altul. Astfel, pentru a evita întârzierile în aprovizionare și creșterea prețurilor stocurilor, am luat decizia de a achiziționa panouri fotovoltaice în avans și să nu ne mai aprovizionăm pe măsură ce începem anumite lucrări. În plus, am căutat și surse alternative de aprovizionare”, a adăugat Iulian Nedea.

În contextul solicitărilor tot mai ridicate pentru surse alternative de energie, în data de 18 mai 2022, Simtel Team a demarat operațiunea de majorare a capitalului social. În prima etapă, în perioada 18 – 24 mai 2022, acționarii Simtel au posibilitatea de a tranzacționa drepturile de preferință, SMTLR01. Ulterior, în perioada 27 mai – 25 iunie 2022, deținătorii de drepturi SMRLR01 vor putea subscrie acțiuni nou emise. Pentru subscrierea unei noi acțiuni sunt necesare 10 drepturi de preferință, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Prețul pe acțiune în prima etapă este 18,1994 lei/acțiune. Acțiunile nesubscrise vor fi oferite la prețul de 18.2094 lei/acțiune în cea de-a doua etapă a operațiunii.

Capitalul atras în urma acestei operațiunii va sprijini compania în extinderea afacerii și a proiectelor cu partenerii săi, precum marile rețele de discountere și retailerii de amenajări interioare și exterioare. 

În 2022, Simtel Team vizează venituri operaționale de 103,7 milioane de lei, EBITDA de 14,9 milioane de lei și un profit net de 11,6 milioane de lei. Această creștere la nivelul rezultatelor financiare va fi realizată și cu sprijinul centrelor regionale deschise de companie în Cluj, Timișoara și Bacău, prin in-termediul cărora vor fi accesate și mai multe proiecte la nivel național.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În pre-zent, compania are o capitalizare de piață de peste 160 milioane de lei.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău.

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
ingineri
bursa