Agenția spațială a Pentagonului a atribuit Lockheed Martin și Northrop Grumman contracte de 1,5 miliarde de dolari pentru sateliți de comunicații

Agenția spațială a Pentagonului a atribuit Lockheed Martin și Northrop Grumman contracte de 1,5 miliarde de dolari pentru sateliți de comunicații
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2023

Agenția de Dezvoltare Spațială (SDA) a Pentagonului a atribuit contracte în valoare de 1,5 miliarde de dolari companiilor Lockheed Martin și Northrop Grumman, pentru prototipuri de sateliți de comunicații, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

SDA a spus că cei 72 de sateliți vor fi pentru varianta ”Beta” a constelației sale Tranche 2 Transport Layer, o rețea pe care armata americană o construiește pentru a furniza comunicații criptate printr-o flotă de sute de sateliți, pe care o numește Arhitectura Spațială Proliferated Warfighter.

Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere CITEȘTE ȘI Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere

Lockheed și Northrop vor construi fiecare 36 dintre prototipurile de sateliți, a căror lansare este programată să înceapă până în septembrie 2026.

Contractul Lockheed este în valoare de 816 milioane de dolari, iar al Northrop este de 733 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al SDA a declarat pentru CNBC că agenția a primit șase propuneri pentru contract.

Pentagonul este din ce în ce mai ambițios în spațiu, văzând necesitatea de a ține pasul cu capacitățile în creștere ale Chinei într-un domeniu care are ramificații pe scară largă pentru eforturile de securitate națională pe Pământ.

Bugetul Forței Spațiale pentru anul fiscal 2024 a fost majorat cu 30 de miliarde de dolari.

O mare parte din această finanțare merge atât către contractorii de apărare, cât și către companiile spațiale care furnizează produse și servicii armatei.

Primii sateliți ai sistemului SDA au fost lansați în aprilie. Acei sateliți ”Tranșa 0” au fost primul efort de a demonstra fezabilitatea rețelei SDA.

ROCA Industry semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI ROCA Industry semnează o nouă achiziție

În plus față de comunicații, rețeaua SDA își propune să ofere armatei americane caracteristici precum avertizare pentru rachete și capabilități de urmărire.

Rețeaua SDA se încadrează în contribuția Forțelor Spațiale la Comandamentul și Controlul Comun din toate domeniile al Departamentului de Apărare, un proiect de creare a unei rețele unificate în ramurile sale militare.

SDA a atribuit anterior contracte pentru construirea și operarea de sateliți în flota sa către York Space, SpaceX, Lockheed Martin, Northrop Grumman și L3Harris.

viewscnt
Afla mai multe despre
lockheed martin
northrop grumman