Administratorii Deltei Dunării vor ca pescuitul sportiv să fie din nou taxat

Administratorii Deltei Dunării vor ca pescuitul sportiv să fie din nou taxat
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) caută soluții pentru ca pescuitul sportiv în rezervație să fie taxat, după ce legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife le-a permis celor care practică acest sport să aibă acces la resursa piscicolă doar pe baza plății tarifului de acces în Deltă și a unui permis de pescuit sportiv/recreativ eliberat de instituție gratuit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernatorul Rezervației, Gabriel Marinov, a declarat că dorește taxarea pescuitului sportiv/recreativ în Deltă, însă până acum juriștii instituției nu au găsit nicio modalitate de a o introduce, scrie Agerpres.

Guvernul iese din nou să se împrumute de pe piețele externe, a doua oară în această lună, după ce a luat o sumă record și la început de ianuarie CITEȘTE ȘI Guvernul iese din nou să se împrumute de pe piețele externe, a doua oară în această lună, după ce a luat o sumă record și la început de ianuarie

„Dorim ca pescuitul recreativ-sportiv să fie taxat. Taxa va face obiectul unei dezbateri publice la nivel național, pentru că în Delta Dunării vin pescari din toată țara. Anul trecut, am eliberat 133.280 de permise de pescuit sportiv. Toate ar aduce venituri la bugetul Rezervației”, a menționat Marinov.

Potrivit acestuia, viitoarea taxă de pescuit sportiv în Deltă va fi diferențiată în funcție de zonă.

Referindu-se la propunerea pentru modificarea tarifelor de acces în Deltă înaintată anul trecut Ministerului Mediului, guvernatorul Rezervației a menționat că, deocamdată, aceasta nu a fost aprobată.

În momentul de față, pescarii sportivi care ajung în deltă trebuie să plătească tariful de acces în Rezervație și să-și obțină gratuit permisul de pescuit sportiv/recreativ de la ARBDD.

Tariful de acces pentru o zi în Deltă este de 5 lei, de persoană iar cel pentru un an – de 30 de lei. Propunerea Administrației Deltei este ca actualul tarif de acces pe an pentru o persoană să fie taxa pe o zi, iar viitorul tarif de acces pentru un an pentru o persoană să fie de 200 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
deltei dunării
pescuit