Afaceri în creștere pentru Grupul de firme Agricola

Afaceri în creștere pentru Grupul de firme Agricola
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2020

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri totală de aproximativ 768,2 milioane de lei, respectiv 162 de milioane de euro, cu 8% mai mare față de anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de carne de pasăre ale companiei au totalizat în volum 48.398 tone, cu 7% mai mult comparativ cu anul anterior, iar cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internațional Bacău în 2019 este de aproximativ 501,35 milioane de lei (plus 8%), în condițiile unei creșteri în totalul vânzărilor a puilor cu creștere lentă, scrie Agerpres.

La categoria mezeluri (obținute la Salbac), cifra de afaceri a fost de 143,1 milioane de lei, cu 7% mai mare decât în 2018, în condițiile unei creșteri a volumelor cu aproape două procente la categoria salamurilor crud-uscate. Creșterea valorică a fost susținută parțial de modificarea structurii de vânzare, cu plus de produse de calitate înaltă, însă și de majorarea progresivă a prețurilor, ca urmare a achizițiilor mai scumpe chiar și cu 50% a cărnurilor de calitate, dificil de procurat în condițiile crizei apărute din cauza pesta porcine africane (PPA).

Tranzacție: Compania daneză Givesco preia grupul Sam Mills, controlat de \ CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania daneză Givesco preia grupul Sam Mills, controlat de "regele morăritului" Ioan Arcadie, deținătorul brandurilor Tortilla Chips și Pasta d'oro

Europrod, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializează semipreparate și produse tip ready-meal, a înregistrat în 2019 comparativ cu anul precedent vânzări mai mari cu 9%, în condițiile unei creșteri a volumelor comercializate cu 3%.

La ouă de consum, produse la Avicola Lumina Constanța, s-a înregistrat o menținere a cifrei de afaceri în 2019 (50,386 milioane lei), în condițiile în care compania a vândut 80 de milioane de ouă.

Grupul a anunțat că va realiza anul acesta o investiție de aproape 17 milioane euro pentru majorarea cu 70% a capacității de abatorizare, un proces care va genera câteva perioade de oprire a activității curente.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricola
pui
oua
mezeluri