Agricover Credit își majorează capitalul și se împrumută din nou de la Garanti Bank și BERD

Agricover Credit își majorează capitalul și se împrumută din nou de la Garanti Bank și BERD
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 mai 2019

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, și-a majorat capitalul social cu 9,52 milioane de lei, la 79,92 milioane de lei, și a suplimentat cu 12 milioane de lei, la 47 milioane de lei, o linie de credit contractată de la Garanti Bank în decembrie 2015, pe care a prelungit-o până la 1 mai 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, compania intenționează să contracteze un credit de 23,265 milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, rambursabil în 5 ani.

Agricover, venituri de peste 1,6 miliarde lei. Nou depozit central și rețea extinsă de depozite naționale CITEȘTE ȘI Agricover, venituri de peste 1,6 miliarde lei. Nou depozit central și rețea extinsă de depozite naționale

Agricover Credit a împrumutat recent încă 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Acesta este al treilea împrumut pe care Agricover îl primește de la BERD, primul credit, de 10 milioane de euro, fiind acordat în luna mai a anului 2018.

În toamna anului 2017, BERD a intrat în acționariatul grupului Agricover, cu o participație de 13%.

Profit.ro a anunțat că Agricover Credit intenționează să contracteze, din nou, un împrumut de 10 milioane de euro de la International Investment Bank - IIB (Rusia) pentru finanțarea sau refinanțarea de contracte de împrumut pentru companii agricole din România.

Societatea a mai semnat cu IBB un contract similar în 2015, când a luat un împrumut în valoare de 10 milioane euro. Perioada de rambursare a creditului a fost de șapte ani, cu o perioadă de grație de doi ani.

Producția de cereale din UE a crescut CITEȘTE ȘI Producția de cereale din UE a crescut

"Fondurile vor permite companiei Agricover Credit să asigure fermierilor soluții de creditare accesibile și competitive, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții necesare dezvoltării afacerilor în agricultură", se arată într-un anunț al companiei.

Totodată, Agricover Credit IFN a încheiat un acord de finanțare în valoare de 40 milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale. Anterior, în prima parte a anului 2017, IFC a împrumut Agricover Credit cu 70 milioane de lei pentru creditarea fermierilor mici și medii în vederea acoperirii nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor. IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală CITEȘTE ȘI Compania americană WilsonHCG deschide un birou în București și lansează angajări: Am fost impresionați de nivelul ridicat al talentelor din Capitală

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. 

Grupul Agricover Holding, din care face parte și Agricover Credit IFN,  are peste 1.000 de angajați și servește circa 5.700 de clienți fermieri.

Noul președinte al Băncii Mondiale promite că va îmbunătăți relațiile cu China și va respecta angajamentul organizației de a se lupta împotriva schimbărilor climatice CITEȘTE ȘI Noul președinte al Băncii Mondiale promite că va îmbunătăți relațiile cu China și va respecta angajamentul organizației de a se lupta împotriva schimbărilor climatice

IIB a fost fondată în anul 1970, când ar fi trebuit să fie echivalentul Fondului Monetar Internațional pentru blocul economic răsăritean socialist CAER. Instituția de credit este controlată de Bulgaria, Cehia, Cuba, Federația Rusă, Mongolia, România, Slovacia, Ungaria și Vietnam.

Banca are listate la cota Bursei de Valori București 5 emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de 140 milioane euro și peste 1 miliard de lei. IIB are un capital de 1,3 miliarde euro și active de 1,1 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
garanti bank
agricover
imprumut
finantare
fermieri
capital
majorare