Agro TV - Au apărut primii cartofi noi românești. Fermierii sunt dezamăgiți

Agro TV - Au apărut primii cartofi noi românești. Fermierii sunt dezamăgiți
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2021

În pofida frigului, primii cartofi noi românești din acest an și-au făcut apariția zilele trecute în comuna Călărași, județul Dolj. Ce-i drept, au fost produși în solarii, însă fermierii spun că i-au crescut cu îngrășăminte bio, fără chimicale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recolta a luat deja drumul piețelor din București și din țară, însă producătorii nu sunt deloc mulțumiți. Aceștia se plâng că, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în zona de HoReCa, au fost foarte puțini cei care le-au cumpărat marfa. Deși, momentan, prețul de 12 pe kilogram este unul bun, fermierii spun că vor fi nevoiți să îl scadă dacă nu reușesc sa își vândă cartofii, arată Agro TV.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

„Se vinde foarte, foarte greu, față de anii trecuți. Când mergeam și terminam o tonă în câteva ore, acum stăm două zile cu aceeași cantitate", spune dezamăgit un producător din zonă, conform sursei citate.

Nici primarul comunei Sahara Olteniei, denumită astfel datorită solurilor sale nisipoase, nu crede că lucrurile vor merge mai bine.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

„Închiderea HoReCa a creat mari probleme în ceea ce privește valorificarea produselor de acest tip. Rentabilitatea va fi calculată abia peste două săptămâni, atunci când vor trage linie cei care cultivă și vor decide dacă mai cultivă sau nu”, spune primarul din Călărași.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Oamenii locului produc peste 300 de tone de cartofi, iar 150 dintre aceștia fac deja parte dintr-o cooperativă cu ajutorul căreia cartofii românești ajung în supermarketurile din România, dar și la export.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartofi noi
dolj