Agro TV: ”Grânarul Europei” importă grâu și porumb pe bandă rulantă

Agro TV: ”Grânarul Europei” importă grâu și porumb pe bandă rulantă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2023

Deși România produce în fiecare an cantități importante de cereale și oleaginoase, țara a ajuns să importe, pe bandă rulantă, mărfuri agricole din Ucraina. Deși acest import a fost interzis, teoretic, de la 1 mai 2023, datele reale arată că aceste mărfuri au continuat să intre pe piața românească fără niciun fel de problemă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor publicate de AGRI Column, de la 1 mai 2023 până la 1 septembrie 2023, România a importat din Ucraina aproximativ 354.000 de tone de grâu și 338.000 de tone de porumb, arată Agro TV.

DECIZIE Ajutor de stat de sute de milioane lei pentru agricultorii români afectați de importurile de cereale din Ucraina, inclusiv din fonduri UE CITEȘTE ȘI DECIZIE Ajutor de stat de sute de milioane lei pentru agricultorii români afectați de importurile de cereale din Ucraina, inclusiv din fonduri UE

În ceea ce privește cantitatea generală de mărfuri importate de România din Ucraina de la începerea războiului, aceasta se ridică la un total de 4,7 milioane de tone: 1,9 milioane de tone de porumb, 1,26 milioane de tone de grâu, 797.000 de tone de semințe de floarea soarelui, 456.000 de tone de rapiță, 164.000 de tone de ulei de floarea soarelui și 126.000 de tone de orz.

”Supraaplicarea contractelor existente la 1 mai 2023 și prelungirea lor prin addendumuri a fost un fapt real și nimeni nu a verificat acest lucru”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRI Column.

viewscnt
Afla mai multe despre
grâu
porumb
import