VIDEO Ministerul Agriculturii: 300 de funcții de conducere dispar

VIDEO Ministerul Agriculturii: 300 de funcții de conducere dispar
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

În jur de 10 instituții din subordinea Ministerului Agriculturii vor intra în reorganizare totală, iar peste 300 de funcții de conducere vor fi desființate, ceea ce va aduce o economie la bugetul de stat de aproape 10 milioane de euro, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acesta a precizat că după reorganizare peste 1.700 de oameni vor primi un salariu mai mare, deoarece salariul lor de bază este mai mic față de cel existent în alte instituții, arată Agerpres.

VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni! CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!

"Vreau să vă transmit un singur lucru: acelor sute de oameni care se îngrijorează, în perioada următoare, după reorganizare, le va crește salariul. (...) Atunci când reorganizezi instituții care au un salariu de bază mai mic față de alte instituții care au un salariu de bază mai mare, trebuie să îi duci la nivelul maxim în plată. Bineînțeles că în jur de 1.700 de oameni prin această reorganizare vor primi un salariu mai mare. Mai mult de atât, eficientizăm instituțiile publice și în perioada următoare Ministerul Agriculturii lansează foarte multe proiecte de ordinul miliardelor de euro. Normal că ne dorim ca fermierii români să nu mai fie plimbați de la o instituție la alta pentru accesarea acestor fonduri europene", a spus ministrul Agriculturii, la finalul ședinței de guvern.

În ceea ce privește instituțiile din subordine care vor fi reorganizate, șeful MADR a transmis că acestea nu vor fi desființate ci comasate. "Nu se vor desființa instituții, se vor comasa: ADS (Agenția Domeniilor Statului n.r), ANF (Autoritatea Națională Fitosanitară), ANZ (Agenția Națională pentru Zootehnie). Sunt foarte multe instituții, în jur de 10 instituții, care vor intra în reorganizarea totală a Ministerului Agriculturii", a adăugat el.

Premierul Ciolacu - Reacție la afacerea cu parcuri fotovoltaice a nepotului său, anunțată de Profit.ro. ”Dacă se dovedește o intervenție a mea, plec din funcție!” CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu - Reacție la afacerea cu parcuri fotovoltaice a nepotului său, anunțată de Profit.ro. ”Dacă se dovedește o intervenție a mea, plec din funcție!”

Întrebat dacă vor fi șefi care își vor pierde locurile de muncă, Barbu a subliniat că prin această reorganizare "se vor desființa 300 de funcții de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproape 10 milioane de euro".

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
minister