APIA a lansat o aplicație prin care primăriile pot depune online cererile prin care pot obține bani pentru împădurire

APIA a lansat o aplicație prin care primăriile pot depune online cererile prin care pot obține bani pentru împădurire
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat luni că a lansat o aplicație prin care deținătorii publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pot depune online până la 31 martie cererile pentru obținerea unui sprijin de până la 7 milioane de euro pentru împădurire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația electronică poate fi accesată din butonul dedicat situat pe pagina de început a site-ului APIA și este însoțită de instrucțiuni de utilizare, scrie News.ro.

APIA a anunțat că până la 31 martie, deținătorii de teren agricol și neagricol pot accesa schema de ajutor de stat care are o valoare maximă de 7 milioane de euro. Alocarea financiară pentru prima sesiune din acest an este de 50 de milioane de euro.

Sprijinul financiar pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite se acordă deținătorilor publici și privati de terenuri agricole și neagricole și vizează plantațiile forestiere realizate prin: trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricol și perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole.

Potrivit APIA, în categoria deținătorilor publici de teren agricol și neagricol sunt incluse unitățile administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii) și alte persoane juridice de drept public, precum și formele asociative ale acestora. Iar în categoria deținătorilor privați de teren agricol și neagricol sunt incluse persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societățile comerciale, asociațiile și fundațiile, alte persoane juridice de drept privat, precum și formele asociative ale acestora.

Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei, care revendica 166.813 hectare de pădure CITEȘTE ȘI Romsilva a câștigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc al Bucovinei, care revendica 166.813 hectare de pădure

“Suprafața terenului propus pentru împădurire, în cazul realizării de trupuri de pădure trebuie să fie de cel puțin 1 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită să fie de cel puțin 0,5 ha; în cazul realizării de perdele forestiere de protecție suprafața terenului propus pentru împădurire trebuie să fie de cel puțin 0,5 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită să fie de cel puțin 0,1 ha”, se mai arată în comunicatul APIA.

Beneficiarii schemei nu trebuie să fie beneficiarii altor forme de sprijin din fonduri publice pentru aceeași suprafață de teren pe perioada de acordare a sprijinului în baza schemei, cu excepția, după caz, a plăților directe (Pilonul I al Politicii Agricole Comune) sau a plăților compensatorii acordate pe suprafață prin măsurile de dezvoltare rurală.

Selecția cererilor de sprijin în cadrul sesiunii se efectuează conform prevederilor regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor aprobat prin ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.362/2016 și este publicat pe site-ul APIA.

Anunțarea rezultatelor selecției se va face prin notificarea beneficiarilor de către centrele județene APIA ca urmare a publicării pe site-ul APIA a raportului de selecție.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
cereri online