Avertisment - Prețurile la cereale se pot prăbuși

Avertisment - Prețurile la cereale se pot prăbuși
scris 11 mar 2020

Scăderea prețurilor mondiale ale petrolului, precum și a pieței bursiere italiene pe fondul coronavirusului poate duce la o prăbușire a prețurilor pe piața mondială a cerealelor și a semințelor oleaginoase, scrie Latifundist, preluat de Agro TV.

Din cauza răspândirii coronavirusului, piața bursieră italiană a scăzut, pe 9 martie, cu 10% în doar 10 minute. Ar fi putut scădea și mai mult, dar după ce a scăzut cu 10%, comerțul a fost înghețat automat.

Vești bune pentru cei care se căsătoresc: Căsătoria va fi posibilă și în grădini publice, parcuri, muzee. Mai trebuie să vrea și primarul CITEȘTE ȘI Vești bune pentru cei care se căsătoresc: Căsătoria va fi posibilă și în grădini publice, parcuri, muzee. Mai trebuie să vrea și primarul

O altă schimbare este lipsa unui acord între Rusia și OPEC pentru reducerea producției de petrol, ceea ce a dus la o scădere record a prețurilor petrolului.

„Pentru Ucraina, acesta este mai degrabă un minus decât un plus, deoarece veniturile țării depind în mare măsură de vânzările țărilor unde se vinde petrolul. Este, de asemenea, un șoc pentru economia globală, întrucât multe din țări exportă în țările ce vând petrol”, a declarat economistul departamentului de investiții al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Andrei Yarmak.

Prin urmare, a subliniat Andrei Yarmak, nu ar trebui să ne bucurăm de pierderile potențiale ale vecinilor, pentru că dacă petrolul se ieftinește, vor începe imediat să se prăbușească prețurile mondiale pentru grâu, ulei de floarea soarelui și alte produse ale exporturilor agricole, iar acest lucru va afecta foarte mult stabilitatea economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cerale
coronavirus