Bulgaria a început sacrificarea porcilor în apropiere de granița cu România

Bulgaria a început sacrificarea porcilor în apropiere de granița cu România
scris 17 iul 2019

Bulgaria a început miercuri sacrificarea porcilor în districtul Ruse, la granița cu România, după confirmarea pestei porcine africane la unele gospodării din regiune, transmit Sofia Globe și Reuters.

În iulie, statul balcanic a raportat 30 de cazuri de pestă porcină africană în câteva regiuni, inclusiv în orașele Plevna și Belene, cel din urmă situat aproape de granița cu România, scrie Agerpres.

Producătorul de vin Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro, jumătate din producție la export CITEȘTE ȘI Producătorul de vin Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro, jumătate din producție la export

Bulgaria intensifică măsurile de prevenire a răspândirii pestei porcine africane și de protejare a industriei de creștere a porcilor, evaluată la 600 milioane de leva (344 milioane de dolari), a anunțat miercuri ministrul Agriculturii, Desislava Taneva. "Această industrie competitivă acoperă 40% din consumul intern de carne de porc".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
porci
bulgaria