Canicula aduce o veste bună pentru iubitorii vinurilor franceze

Canicula aduce o veste bună pentru iubitorii vinurilor franceze
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

Temperaturile incandescente au afectat plantațiile de vie din sudul Franței atât de puternic încât este așteptată o scădere a producției, dar canicula ar putea duce la producerea unui vin de o calitate „excepțională”, a explicat viticultorul Jerome Volle pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cei mai importanți experți în domeniu vor participa la Maratonul Vinului, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 31 august, cu sprijinul Un Vin pe Zi

La fel ca alte țări din Europa, Franța a fost afectată în ultimele zile de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, în unele locuri ele ajungând până la 42 de grade Celsius. Unul dintre acestea este Valea Ronului, recunoscută pentru vinurile sale de marcă, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Misiune istorică - India a aselenizat cu succes. Sonda Vikram a ajuns pe suprafața Lunii CITEȘTE ȘI VIDEO Misiune istorică - India a aselenizat cu succes. Sonda Vikram a ajuns pe suprafața Lunii

„Anul acesta suntem pe o producție târzie care va crește calitatea strugurilor, și prin urmare a costului vinului, întrucât netezimea și aromele care vor apărea vor face un vin vintage excepțional pentru 2023”, a declarat Volle din via sa aflată în localitatea Valvigneres din regiunea Ardeche.

Scăderea producției de struguri a fost estimată la 10-20% în această regiune, însă Volle, care reprezintă viticultorii din Ardeche, afirmă că ea va fi compensată de calitatea superioară a vinului.

„Valul de căldură nu este rău dacă nu durează foarte mult, însă el arde strugurii puțin așa că pierdem o mică parte din producție ca viticultori”, mai spune el.

Cu toate acestea, Volle afirmă că, deși folosește mașinării pentru recoltarea mecanizată a strugurilor, este nevoit să înceapă culegerea lor la 3 dimineața din cauza căldurii.

Autoritățile franceze le-au recomandat viticultorilor să înceapă și să își încheie munca dimineața pentru a evita căldurile extreme.

Culegerea strugurilor pe timp de noapte este o altă variantă întrucât boabele sunt mai reci în această perioadă a zilei, ceea ce le păstrează aroma.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta