Carnea de porc va fi mai scumpă cu 15-20% de Sărbători, ca urmare a deficitului din UE și a deprecierii leului

Carnea de porc va fi mai scumpă cu 15-20% de Sărbători, ca urmare a deficitului din UE și a deprecierii leului
scris 29 nov 2019

Carnea de porc este cu 15-20% mai scumpă anul acesta de Sărbători, ca urmare a faptului că pe piața europeană există un deficit major de carne, iar moneda națională s-a depreciat în ultima perioadă, a declarat, vineri, Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii, prezentă la o conferință de profil.

Profit.ro a anunțat marți scumpirile pregătite, într-un material care poate fi văzut AICI.

"Ne confruntăm cu o criză a cărnii de porc. Pesta porcină a devastat China și Asia, astfel că UE exportă masiv în această regiune. Acest lucru a făcut ca, de la începutul anului, prețul cărnii de porc în Europa să crească cu 30%", a precizat Tănase, potrivit Agerpres.

La aceasta se adaugă și deprecierea leului din ultima perioadă, a continuat ea.

Horia Cardoș pregătește 20 de supermarketuri agricole la nivel național, sub brandul Agroland CITEȘTE ȘI Horia Cardoș pregătește 20 de supermarketuri agricole la nivel național, sub brandul Agroland

"E foarte greu să spui că aduci carne dintr-un stat membru, pentru că, practic, nu mai are nimeni. Membrii asociației noastre au făcut comenzi cu șase luni în urmă pentru a avea carne acum. În ceea ce privește prețul, în magazinele din România deja se simte o scumpire de 15-20%", a susținut Tănase.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carne de porc
pret carne