Cartofii prăjiți se scumpesc

Cartofii prăjiți se scumpesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Seceta extremă și prețurile tot mai mari la energie și ulei scumpesc cartofii prăjiți. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, producția este cea mai mică din ultimii ani în Olanda, Belgia, Franța și Germania. În Belgia, țara care se laudă că a inventat cartofi prăjiți, prețul acestora a crescut cu 30 la sută de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Cred că în 2022 am avut deja una-două majorări ale prețului, de 10 sau 15 cenți pentru un con de cartofi. Nu suntem obișnuiți cu astfel de creșteri. Cred că ar putea apărea și o a treia majorare. Este foarte greu de acceptat că un produs atât de personal pentru belgieni - cartofii săi prăjiți - se va scumpi”, spune Bernard Lefevre, președintele Asociației Producătorilor de Cartofi din Belgia, citat de Digi 24.

Rata creditelor neperformante a coborât CITEȘTE ȘI Rata creditelor neperformante a coborât

„Cred că va avea un impact și asupra restaurantelor de aici. Pentru că oamenii probabil vor comanda mai puțini cartofi, ceea ce înseamnă că vor comanda și mai puține băuturi. Așa că nu e bine pentru economie”, este de părere un turist.

Consumatorii nu se lasă însă descurajați.

„Mâncăm de plăcere, nu în fiecare zi. Poate că prețurile au crescut, dar asta nu ne va împiedica să ne bucurăm de ei”, spune un tânăr cu convingere. Un altul, vede partea bună a lucrurilor din această scumpire: „Ei bine, poate e mai bine pentru fizicul meu, probabil e mai bine pentru sănătatea mea”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartofi prăjiți
preturi
belgia