China a lansat o anchetă antidumping privind importurile de carne de porc din UE

China a lansat o anchetă antidumping privind importurile de carne de porc din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

China a declarat că a lansat o anchetă antidumping privind importurile de carne de porc și subproduse din carne de porc din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Ministerul Comerțului a deschis o anchetă antidumping privind importurile de carne de porc și produse din carne de porc relevante originare din Uniunea Europeană”, a precizat ministerul într-o declarație citată de agenția AFP.

Directorul Asociației Hostein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante pleacă la ferme ce nu produc lapte și nu au minimum de performanță CITEȘTE ȘI Directorul Asociației Hostein RO: Ar trebui să se oprească modul în care sume importante pleacă la ferme ce nu produc lapte și nu au minimum de performanță

Anunțul vine după ce, miercuri, Bruxellesul a anunțat taxe vamale suplimentare de până la 38% pentru importurile de vehicule electrice chinezești în UE, încercând totodată să evite un război comercial cu Beijingul, acuzat că își favorizează în mod ilegal producătorii, scrie G4Media.ro.

Până în prezent, vehiculele fabricate în uzinele chineze erau taxate cu o rată de 10% în UE.

Bruxelles intenționează să adauge taxe compensatorii de 17,4% pentru producătorul chinez BYD, 20% pentru Geely și 38,1% pentru SAIC, după aproape nouă luni de investigații.

În cazul celorlalți producători, ar trebui să se aplice o taxă medie de 21%. Suma va varia în funcție de nivelul subvențiilor publice primite.

Beijingul a declarat joi că nu există niciun „temei faptic sau juridic” pentru o astfel de decizie.

„Această măsură nu numai că dăunează drepturilor și intereselor legale ale industriei chineze de vehicule electrice (…), dar va distorsiona și lanțurile de producție și de aprovizionare din întreaga lume, inclusiv din Uniunea Europeană”, a declarat He Yadong.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
carne de porc