China interzice pescuitul în fluviul Yangtse

China interzice pescuitul în fluviul Yangtse
scris 2 ian 2020

Odată cu intrarea în 2020, chinezii nu vor mai putea pescui în cel mai lung fluviul al țării și al treilea din lume, fluviul Yangtze, deoarece guvernul a interzis activitățile de pescuit în apele sale timp de zece ani pentru a-i "proteja biodiversitatea", informează joi Xinhua, citată de EFE.

Începând cu 1 ianuarie, interdicția se aplică în cazul a 332 de arii protejate din bazinul hidrografic al fluviului asiatic. Anul acesta, interdicția va fi extinsă la toate canalele naturale, afluenții și lacurile mari, conform deciziei ministerului agriculturii și afacerilor rurale de la Beijing, scrie Agerpres.

Câte zile libere vor avea românii în acest an. Plus o modificare în Codul Muncii, care permite salariaților să aibă mai multe zile libere CITEȘTE ȘI Câte zile libere vor avea românii în acest an. Plus o modificare în Codul Muncii, care permite salariaților să aibă mai multe zile libere

În apele ce nu sunt afectate de această interdicție vor fi impuse de asemenea restricții, amploarea și durata acestora urmând să fie decise de autoritățile provinciale din domeniul pescuitului.

Decizia, explică presa oficială, va afecta peste 110.000 de bărci de pescuit și 280.000 de pescari din cele zece regiuni străbătute de fluviul Yangtze. Autoritățile au promis acordarea de ajutoare persoanelor nevoite să găsească noi modalități de a-și câștiga existența.

viewscnt
Afla mai multe despre
yangtse
pescuit