Comisia Europeană a emis o alertă privind infectarea cu E.Coli a brânzei din lapte de oaie din România

Comisia Europeană a emis o alertă privind infectarea cu E.Coli a brânzei din lapte de oaie din România
scris 18 mar 2016

Comisia Europeană a emis o alertă referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de brânză din lapte de oaie din România, țările afectate de măsură fiind România, Italia, Franța și Germania, potrivit site-ului CE, unde se arată că gradul de risc este serios.

Alerta Comisiei Europene, care consideră riscul ca fiind serios,  se referă la categoria lapte și produse din lapte, produsul fiind brânză din lapte de oaie, scrie News.ro

Ministerul italian al Sănătății a cerut reevaluarea eficienței sistemului de alertă sanitară în statele membre UE, după ce analizele au arătat că brânza de la Lactate Brădet pe care a consumat-o copilul de un an și două luni din Florența internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminată cu bacteria E.Coli, a anunțat vineri Asociația Unităților Sanitare din regiunea Toscana, citată de portalul Firenze Today.

Analizele realizate de autoritățile italiene au confirmat că brânza produsă de societatea S.C. Brădet S.R.L. și consumată de o familie de români din Peninsulă era infectată cu bacteria E. Coli.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.coli
comisia europeana
lapte de oaie
branza de oaie
cactate bradet