Comisia Europeană a înființat un observator al pieței vinului

Comisia Europeană a înființat un observator al pieței vinului
scris 4 nov 2019

Lansat luni în mod oficial cu o primă reuniune, noul observator al pieței vinului va permite acestui sector cheie al agriculturii europene să beneficieze de analize pe termen scurt și de o mai mare transparență cu privire la prețuri, producție și schimburi comerciale, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Uniunea Europeană este cel mai mare producător mondial de vin, fiind responsabil pentru 65% din producție și 70% din exporturile mondiale. Noul observator va acoperi toate soiurile de vin - roșii, albe și rose - precum și vinurile protejate în cadrul schemelor: produs de origine protejat[ (PDO) și indicație geografică protejată (PGI), scrie Agerpres.

FOTO Plata cu cardul la piață - posibilă și în București CITEȘTE ȘI FOTO Plata cu cardul la piață - posibilă și în București

Un consiliu de administrație compus din experți ai pieței vinului se va reuni în mod regulat, conform unui model similar cu cel pentru celelalte observatorii care există deja pentru sectoarele laptelui, cărnii, cerealelor, zahărului, fructelor și legumelor. Ultimul este cel din sectorul fructelor și legumelor, înființat pe 18 octombrie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
vin