Comisia Europeană avansează un fond de peste 6 miliarde euro pentru micii pescari

Comisia Europeană avansează un fond de peste 6 miliarde euro pentru micii pescari
scris 12 iun 2018

Comisa Europeană a propus astăzi un fond de 6,14 miliarde euro pentru sprijinirea sectorului pescuitului și al economiei maritime, în cadrul următorului buget pe termen lung al UE, pentru 2021-2027.

"Ca actor mondial în domeniul oceanelor și al cincilea mare producător de pește și fructe de mare din lume, Uniunea Europeană este direct responsabilă de protejarea, conservarea și utilizarea sustenabilă a oceanelor și a resurselor lor. Fondul va permite statelor membre și Comisiei să își onoreze această responsabilitate și să investească în pescuitul sustenabil, în securitatea alimentară, într-o economie maritimă prospera și în mari și oceane sănătoase și productive", a declarat comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, citat de Agerpres.

Fondul va pune accent pe sprijinirea micilor pescari de coastă cu nave mai mici de 12 metri, care reprezintă jumătate din forța de muncă din sectorul pescuitului european. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pescuit
fonduri