Corteva Agriscience extinde unitatea de producție de semințe de floarea-soarelui de la Afumați, investiție de 14 milioane euro

Corteva Agriscience extinde unitatea de producție de semințe de floarea-soarelui de la Afumați, investiție de 14 milioane euro
scris 4 mai 2022

Corteva Agriscience, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de inputuri în domeniul agricol, extinde unitatea de producție de semințe de floarea-soarelui de la Afumați, printr-o investiție de 14 milioane de euro.

Proiectul investițional, constând într-o nouă unitate de depozitare și condiționare, va permite companiei Corteva Agriscience să scurteze lanțul de aprovizionare, să-și sporească capacitatea de reacție și de livrare, cât și capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susține creșterea din regiune. Suma totală investită în unitatea de producție a semințelor din Afumați a depășit 74 milioane euro, anunță compania.

GRAFIC Alibaba a pierdut până la 26 miliarde de dolari din capitalizare după ce televiziunea de stat a anunțat arestarea unei ....persoane cu numele Ma CITEȘTE ȘI GRAFIC Alibaba a pierdut până la 26 miliarde de dolari din capitalizare după ce televiziunea de stat a anunțat arestarea unei ....persoane cu numele Ma

Stația din Afumati este una dintre cele mai moderne facilități de procesare a semințelor Corteva din lume și produce hibrizi de porumb, floarea-soarelui și rapiță de primavără, pentru clienți din UE, Ucraina, Rusia, Moldova, Bielorusia, Kazahstan, Azerbaidjan și Turcia.

Facilitatea din Afumati funcționează din 2006.

Amplasată pe o suprafață de 15 hectare, unitatea este cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, iar dintre facilitățile Corteva a doua din Europa în privința capacității.

Cu sediul central în Wilmington, SUA, Corteva Agriscience este unul dintre cei mai mari producători mondiali de semințe și produse pentru producția plantelor. În 2019 Corteva a devenit companie independentă, listată la bursă, anterior fiind divizia agricolă a gigantului DowDuPont.

viewscnt
Afla mai multe despre
corteva agriscience
semințe de floarea-soarelui
afumați