Acționarii Agroland aprobă o majorare de capital cu acțiuni gratuite

Acționarii Agroland aprobă o majorare de capital cu acțiuni gratuite
scris 3 mai 2022

Compania care operează lanțul de retail Agroland  încorporează în capitalul social profitul nerepartizat din anul 2020.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Acțiuni gratuite pentru investitori de la un emitent din piața AeRO. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de Agroland Business Systems (AG) a aprobat cu o prezență de 75,14% din drepturile de vot și o favorabilitate de 99,97% din voturile exprimate, o operațiune de piață care vizează majorarea cu 3,62 milioane lei a capitalului social, la 8,80 milioane lei, de la 5,18 milioane lei.

Astfel, vor fi emise 36,25 milioane acțiuni cu valoare nominală de 0,10 lei/acțiune care vor fi distribuite acționarilor identificați până la ex-data de 23 august într-un rapoirt de alocare de 7 titluri noi la fiecare 10 acțiuni deținute.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Suma reprezintă profit nerepartizat aferent anului 2020. „Majorarea capitalului social se realizează cu scopul de a păstra resursele financiare de către Societate pentru a putea fi susținute planurile de dezvoltare din perioada următoare”, spune documentul adoptat în AGA.

„Nevoile de finanțare sunt foarte mari. Ne extindem atât în zona de retail, cât și în producția de hrană”, declara Horia Cardoș, fondator al Agroland, în cadrul videoconferinței Profit Piața de Capital.forum organizată la jumătatea lunii trecute.

Transilvania Broker propune un dividend cu randament net de aproape 9%. Acțiunile sar la bursă CITEȘTE ȘI Transilvania Broker propune un dividend cu randament net de aproape 9%. Acțiunile sar la bursă

După încheierea cu succes a unei emisiuni de obligațiuni corporative în valoare de 8,08 milioane lei (AGR25) chiar în ochiul furtunii declanșate de noul coronavirus, compania a listat în secvență scurtă în anul 2021 propriile acțiuni (AG), dar și pe cele ale subsidiarei Agroland Agribusiness (AAB). La ultimul preț de închidere, de 3,2900 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se situează la 170,39 milioane lei (34,43 milioane euro).

În climatul de criză alimentară, spune Cardoș, Agroland se vede avantajată de faptul că se adresează nevoilor primare ale consumatorilor. „Ne așteptăm ca în acest an să avem rezultate spectaculoase”, a afirmat acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland business system
bvb
bursa
horia cardos