Cotația grâului, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Cotația grâului, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

otația grâului la bursa de cereale de la Chicago (CBOT) a scăzut luni pentru a cincea sesiune consecutiv, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii peste doi ani, pe fondul așteptărilor unei recolte globale ridicate și al extinderii acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația grâului la bursa de cereale de la Chicago (CBOT) a scăzut luni dimineața cu 0,4%, la 6,02 dolari per bushel, cel mai redus nivel din aprilie 2021, în timp ce cotațiile la porumb și boabe de soia au urcat cu 0,3% (la 5,56 dolari per bushel) și, respectiv, cu 0,2% (la 13,09 dolari per bushel), scrie Agerpres.

România este lider în UE după numărul de stupi de albine CITEȘTE ȘI România este lider în UE după numărul de stupi de albine

Liderii G7 (grupul statelor puternic industrializate), reuniți la Hiroshima, în Japonia, au cerut tuturor participanților ca acordul privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră "să continue și să implementeze complet buna desfășurare a operațiunilor, atât timp cât va fi necesar".

Săptămâna trecută, acordul a fost prelungit cu două luni, atenuând temerile privind aprovizionarea cu cereale pe plan mondial.

Separat, adjunctul ministrului rus al Agriculturii, Oksana Lut, anunțase că Rusia intenționează să recolteze în medie aproximativ 130 milioane de tone de cereale pe an și să exporte până la 55 milioane de tone.

Oficialul a explicat că Moscova a reușit să-și majoreze exporturile de cereale, chiar dacă unele țări au respins cerealele rusești din cauza conflictului cu Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
pret