Daea vrea să șteargă datoriile stațiunilor de cercetare prin hotărâri de Guvern, până la finele anului

Daea vrea să șteargă datoriile stațiunilor de cercetare prin hotărâri de Guvern, până la finele anului
scris 9 oct 2017

Datoriile stațiunilor de cercetare ar putea fi șterse până la finele anului, prin hotărâri de Guvern, astfel încât activitatea de cercetare din sectorul agricol să se poate dezvolta, a declarat Petre Daea.

"În acest an ne-am propus să rezolvăm toate problemele pe care le avem la stațiunile de cercetare, în așa fel încât, prin hotărâre de Guvern, să le curățim (de datorii — n.r.) și să le dăm o șansă meritată și obligatorie, astfel încât activitatea de cercetare în România să se îmbunătățească. Din fericire, am reușit să dăm drumul la 17 hotărâri de Guvern care au văzut lumina tiparului la Monitorul Oficial. Sunt în lucru, în avizare, 13 și alte 19 care au avut mici observații și sperăm ca, până la sfârșitul anului — eu îmi propusesem până la 1 noiembrie să fac acest lucru, din nefericire nu am reușit — dar până la sfârșitul anului să scoatem toate hotărârile de Guvern, astfel încât să dăm un cadru juridic clar, limpede, pentru stațiuni, pentru a intra în direcție dreaptă pe culoarul acesta al cercetării", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Guvernul interzice pungile din plastic subțire din comerț, pentru a evita sancțiunile Comisiei Europene CITEȘTE ȘI Guvernul interzice pungile din plastic subțire din comerț, pentru a evita sancțiunile Comisiei Europene

Daea a susținut că dezvoltarea sectorului de cercetare este esențială, în contextul schimbărilor climatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
statiuni de cercetare