Danezii de la Agri Invest, cu peste 10.000 hectare de teren agricol în România și care vor să vândă afacerea, atrag un nou investitor

Danezii de la Agri Invest, cu peste 10.000 hectare de teren agricol în România și care vor să vândă afacerea, atrag un nou investitor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 iul 2022

Compania daneză din domeniul agriculturii FirstFarms, cu o serie de investiții în România, a intrat în acționariatul rivalei compatrioate Agri Invest, de asemenea investitor important în agricultura românească, dar care, cum a anunțat recent Profit.ro, vrea să vândă afacerea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

FirstFarms a cumpărat un pachet de 1,67% din acțiunile Agri Invest A/S, pentru care a plătit 6,687 milioane de coroane daneze (aproximativ 900.000 euro).

După cum a relatat Profit.ro, Agri Invest, care deține aproape 10.600 hectare de teren agricol în România, caută investitori pentru preluarea totală sau parțială a afacerii, într-o tranzacție potențială estimată la peste 100 milioane de euro.

VIDEO Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Statul să dea drumul urgent la cheltuieli, consumatorul e Dumnezeu pe pământ! Ex-ministru divulgă: Guvernanții nu știau agricultură, se uitau cu jind și invidie la bani. Fost demnitar în direct de CITEȘTE ȘI VIDEO Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii: Statul să dea drumul urgent la cheltuieli, consumatorul e Dumnezeu pe pământ! Ex-ministru divulgă: Guvernanții nu știau agricultură, se uitau cu jind și invidie la bani. Fost demnitar în direct de

Compania cere 750 milioane de coroane daneze (aproximativ 100,86 milioane de euro) în schimbul pachetului de 100% din acțiunile proprii, însă nu exclude nici posibilitatea unei vânzări parțiale.

"Vedem potențial în Agri Invest, care deține și operează 10.000 de hectare de teren în România. Achiziția noastră de acțiuni în cadrul companiei este o investiție pasivă, în conformitate cu strategia noastră privind achiziția, optimizarea și vânzarea continuă de terenuri", a comentat intrarea în acționariatul Agri Invest directorul general al FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Agri Invest deține și exploatează trei ferme agricole în România, în localitățile Videle, Amaru și Oravița, cu o suprafață totală de 10.577 hectare.

Compania este prezentă în România din 2006, având 55 de angajați.

FirstFarms are sediul în Danemarca și activități în România, Slovacia, Ungaria și Cehia. Compania deține 16 unități de producție vegetală și animală, cu peste 300 de angajați.

În România, FirstFarms mai deține terenuri agricole în suprafață totală de 4.350 de hectare, în estul țării, după ce a renunțat la întreg portofoliul din regiunea de nord-vest.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
agri invest a/s
agri invest romania
terenuri agricole
firstfarms
achizitie actiuni
investitie