Tranzacție finalizată: Danezii de la FirstFarms au vândut operațiunile din nord-vestul României

Tranzacție finalizată: Danezii de la FirstFarms au vândut operațiunile din nord-vestul României
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 nov 2021

Compania daneză FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, a finalizat vânzarea activelor din nord-vestul României, într-o tranzacție de 14 milioane de euro, ce marchează retragerea companiei din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

FirstFarms a anunțat, anul trecut, un acord privind vânzarea, în mai multe etape, a unor terenuri cu o suprafață agregată de 1.675 de hectare situate în vestul României, estimând încasări totale de 11,3 milioane de euro.

Ulterior, în iulie anul acesta, compania a decis să renunțe la întreg portofoliul deținut în zona de nord-vest, pentru a se concentra pe operațiunile din estul țării, într-un acord evaluat la aproximativ 14 milioane de euro.

Lăptăria cu Caimac trece pe profit. COVID și criza de materii prime și componente au generat întârzieri în livrarea echipamentelor de producție, linia de producție unt va fi livrată doar în ianuarie 2022 CITEȘTE ȘI Lăptăria cu Caimac trece pe profit. COVID și criza de materii prime și componente au generat întârzieri în livrarea echipamentelor de producție, linia de producție unt va fi livrată doar în ianuarie 2022

Penultima etapă în cadrul procesului de exit a fost finalizată la începutul lunii, în urma vânzării unui teren de 477 hectare. Compania daneză a estimat atunci că ultima parcelă deținută în regiune, în suprafață de 265 hectare, urma să fie vândută la începutul anului viitor.

În urma renunțării la activele din nord-vest, FirstFarms rămâne în România cu terenurile din est, în suprafață totală de 4.530 de hectare.

Fondată în 2006, FirstFarms are sediul în Danemarca și activități în România, Slovacia, Ungaria și Cehia. Compania deține 16 unități de producție vegetală și animală, cu peste 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
firstfarms
vanzare terenuri agricole
tranzactie agricultura