Divizia de agribusiness a grupului Agricover a avut un profit de aproape 1,7 mil lei în primul semestru din 2016

Divizia de agribusiness a grupului Agricover a avut un profit de aproape 1,7 mil lei în primul semestru din 2016
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 28 iul 2016

Grupul Agricover, deținut de omul de afaceri Jabbar Kanani, a avut în primul semestru al anului 2016 un profit net de 1,68 milioane lei pentru operațiunile de agribusiness, o revenire pe plus de la pierderile de 11,4 milioane de lei înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile grupului în primul semestru al acestui an s-au ridicat la 403,7 milioane de lei în ușoară creștere față de cele 400 de milioane raportate în perioada similară a anului trecut.

Distribuția de inputuri, comerțul cu cereale, serviciile de însilozare și valorificarea de lapte au adus la sfârșitul primului semestru al anului 2016 un profit net de 3,64 milioane lei, față de pierderea de 10.70 milioane lei înregistrată la finalul primelor șase luni ale anului trecut.

„După o perioadă de creștere semnificativă a business-ului în volum, produse și număr de clienți, trecem acum printr-o etapă de simplificare a proceselor și operațiunilor, având ca scop consolidarea și eficientizarea afacerii.” a declarat Daniel Florescu, Director General Agribusiness.

Activitatea de procesare a cărnii de porc, începută în iulie 2015, este cea mai tânără linie de business a grupului. Rezultatele financiare din primul semestru al anului 2016 sunt conform estimărilor companiei, în ciuda fluctuației de 80% a prețului materiei prime, respectiv a porcului viu.

Kaufland România vrea ca în următorii ani peste 50% din carnea de porc din magazine să provină de la fermieri români CITEȘTE ȘI Kaufland România vrea ca în următorii ani peste 50% din carnea de porc din magazine să provină de la fermieri români

Astfel, în primul semestru al anului 2016 abatorul a procesat 102.000 capete de porci, reprezentând 80% din capacitatea unui schimb. Pentru a doua parte a anului, compania își propune să opereze la întreaga capacitate de procesare a unui schimb și să îmbunătățească procesele de producție și logistică astfel încât abatorul să devină cea mai eficientă unitate de acest tip din România. În același timp, Agricover vrea să asigure piață de desfacere constantă pentru fermierii parteneri și trasabilitatea produselor procesate de la ferma de proveniență până la raft.

Linia de business de valorificare legume-fructe a urmărit consolidarea unor parteneriate solide cu fermierii români și optimizarea fluxului logistic pentru a susține livrarea constantă de produse către marile rețele de retail.

Grupul Agricover este format din Divizia Agri-Business și Divizia Agri-Finance. Divizia Agri-Business cuprinde liniile de business mature – distribuția de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte, motorină), comerțul cu cereale, serviciile de însilozare, valorificarea de lapte, și business-urile  noi ale Grupului – distribuția de legume-fructe proaspete și activitatea de procesare a cărnii de porc. Divizia Agri-Finance include activitatea de finanțare și serviciile de asigurare specializate pentru agricultură.

Grupul Agricover are peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover
jabbar kanani
agribusiness
profit