După aprobarea la Bruxelles, Guvernul dă drumul la schema de ajutoare de stat pentru producătorii de vin

După aprobarea la Bruxelles, Guvernul dă drumul la schema de ajutoare de stat pentru producătorii de vin
scris 28 nov 2020

Guvernul a aprobat, vineri seară, schema de ajutor de stat în valoare de 12,4 milioane euro (60 milioane de lei), destinată sprijinirii producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus.

Schema fusese avizată de Comisia Europeană în urmă cu o săptămână.

Guvernul revine asupra noii legi de vânzare a terenurilor agricole: Procedurile inițiate până la 13 octombrie vor beneficia de derogare o perioadă CITEȘTE ȘI Guvernul revine asupra noii legi de vânzare a terenurilor agricole: Procedurile inițiate până la 13 octombrie vor beneficia de derogare o perioadă

Peste 1.000 de producători de vin ar urma să beneficieze de această schemă.

Ajutoarele vor fi de 500 euro/hectar și nu pot depăși 100.000 de euro/beneficiar, urmând a fi acordate până la 31 decembrie.

Pandemia de COVID-19 și vremea nefavorabilă au tăiat din producția de struguri. Vinul din strugurii recoltați în 2020 va fi însă unul de calitate CITEȘTE ȘI Pandemia de COVID-19 și vremea nefavorabilă au tăiat din producția de struguri. Vinul din strugurii recoltați în 2020 va fi însă unul de calitate

Schema ar urma să contribuie la păstrarea locurilor de muncă și să asigure lichiditatea necesară pentru continuarea operațiunilor producătorilor de vin locali.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
producatori vin
ajutor de stat
ajutoare
schema ajutor
fonduri producatori vin
ajutoare viticultori