După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli

După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pregătit un nou ordin privind practicarea pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19, ordin care îl va modifica pe cel emis cu câteva zile în urmă și ale cărui prevederi au generat controverse. Conform anunțului făcut joi de ministrul Agriculturii Adrian Oros, au fost eliminate obligativitatea ca administratorii locurilor de pescuit să impună interzicea socializării, precum și obligativitatea purtării măștii.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Este vorba de un ordin comun al Ministerului Agriculturii și cel al Sănătății, care impune niște reguli și rigori pentru a limita răspândirea pandemiei, scrie News.ro.

”Pentru că s-au strecurat în vechea formă a Ordinului - pentru că azi discutăm de un alt ordin care a plecat de la minister spre avizare la Ministerul Sănătății - am reformulat și am scos câteva dintre articolele vechiului ordin, și anume: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicea socializării. Apoi, administratorii vor permite prezența vizitatorilor prin perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligațiile pescarilor recreativi, s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit și a rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a anunțat joi ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă.

DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare

De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanței de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari reacreativi participanți în aceeși zonă de pescuit.

”Aceasta este forma în care a plecat azi dimineață spre Ministerul Sănătății, unde sper ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului reacreativ”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ordinul a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole, afirmă ministrul.

Conform ordinului publicat marți în Monitorul Oficial, la intrarea pe baltă pescarilor urma să li se măsoare temperatura și să primească măști. De asemenea, nu au voie mai mult de doi pescari pe același stand, cu distanță de cel puțin 2 metri între ei. Pescarii nu au voie să facă  grătar și nici să consume alcool. Pescarii trebuie de asemenea ”să evite să socializeze".

viewscnt
Afla mai multe despre
pescuit
ministerul agriculturii și dezvoltării rurale