Efectul secetei: Legumele se scumpesc

Efectul secetei: Legumele se scumpesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2021

Seceta din toamna anului 2019, prelungită și anul trecut, i-a afectat puternic pe fermierii din toate sectoarele. Nici producătorii de legume nu au fost feriți de efectele acesteia, peste care s-au mai suprapus și cele provocate de pandemie. În consecință, produsele acestora se pot scumpi în acest an, avertizează Ion Păunel, membru fondator al Uniunii Salvăm Țăranul Român. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Potrivit acestuia, o mare parte din programele naționale nu o să mai continue, fiind închise chiar din toamna acestui an. ”Cred că vor fi anumite dezechilibre vizavi de culturile și cantitățile de legume pe care noi producătorii le vom scoate pe piață. Avem și acum o iarnă atipică, foarte călduroasă pentru această perioadă. Ea este benefică pentru culturile de legume, verdețuri, cu care o să ieșim prima dată, cu trufandalele cu care o să ieșim și în 2021, dar cu siguranță iarna nu și-a spus cuvântul și mai avem mult până în primăvară”, avertizează Păunel, într-un interviu acordat RFI România, preluat de Agro TV.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt mai precizează că prețurile legumelor vor fi ceva mai mari în 2021, pentru că mulți fermieri nu au reușit să se capitalizeze și nu au cu ce să înceapă noua producție, așa că apelează la credite.

viewscnt
Afla mai multe despre
legume
seceta