Fermierii din Portugalia și Spania intenționează să blocheze granița comună. Protestele s-au amplificat din cauză că vor pierde 35% din ajutoare din Politica Agricolă Comună

Fermierii din Portugalia și Spania intenționează să blocheze granița comună. Protestele s-au amplificat din cauză că vor pierde 35% din ajutoare din Politica Agricolă Comună
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Fermierii din Portugalia și Spania s-au unit pe rețelele de socializare pentru a întrerupe în comun traficul vehiculelor la granița spaniolă dintre Vilar Formoso (Portugalia) și Fuentes de Oñoro (Spania), pe 6 februarie, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După cum au declarat joi unii fermieri portughezi din zonă pentru EFE, spaniolii au început să se organizeze văzând că portughezii au ținut unele autostrăzi închise încă din zori, precum A-25 (tronsonul de la Vilar Formoso până în Spania) sau A- 6 lângă Elvas, la granița cu Badajoz.

România pierde poziția de cel mai mare exportator european de grâu în favoarea Franței. Unde a rămas lider CITEȘTE ȘI România pierde poziția de cel mai mare exportator european de grâu în favoarea Franței. Unde a rămas lider

Obiectivul, potrivit organizatorilor, este ca, pe 6 februarie, portughezii, pe de o parte, și spaniolii, pe de altă parte, să blocheze simultan drumurile care leagă cele două puncte de trecere a frontierei.

Începând cu ora 6 a.m. de astăzi (ora locală), fermierii portughezi sunt staționați la kilometrul 185 al A-25 și mențin traficul pe această autostradă închis, atât pentru cei care intră din Spania, cât și pentru cei care circulă în sensul opus. Deocamdată, intenționează să rămână acolo până când vor primi un răspuns la cererile lor.

La aceste blocaje se adaugă multiple demonstrații ale fermierilor din diferite părți ale țării, cum ar fi în zona Bragança (nordul Portugaliei), în Santarém (centru) și în Beja (sud).

Protestele s-au precipitat în ultimele ore, pentru că vor suferi reduceri de ajutoare din Politica Agricolă Comună (PAC) de 35%.

Confruntat cu cerințele profesioniștilor din agricultură din întreaga țară, guvernul Portugaliei a anunțat miercuri că va pune la dispoziție o alocare de 500 de milioane de euro pentru atenuarea secetei și contracararea reducerilor din Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene.

MedLife bifează o nouă achiziție, prin Anima CITEȘTE ȘI MedLife bifează o nouă achiziție, prin Anima

În ultimele zile au avut loc proteste ale fermierilor din diferite țări ale Uniunii Europene împotriva noii PAC: în Franța, Belgia, Italia, Germania, Polonia, România și Grecia mobilizările s-au înmulțit.

În Spania, mai multe organizații agricole au anunțat un calendar de proteste în toată țara, pentru a cere schimbări în politicile Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermier
portugalia