Fermierii germani blochează drumurile pentru a protesta împotriva reducerii subvențiilor la motorină

Fermierii germani blochează drumurile pentru a protesta împotriva reducerii subvențiilor la motorină
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Fermierii germani au început luni dimineață o săptămână de proteste la scară națională, ca răspuns la planurile guvernului de coaliție vizând reducerea subvențiilor la motorina pentru agricultori, în ideea de a redresa finanțele publice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Imaginile arată convoaie de tractoare și camioane, unele împodobite cu bannere, care erau deja la primele ore ale dimineții pe drumurile din Germania, în pofida temperaturilor scăzute. Potrivit poliției, mai multe drumuri și bretele de acces pe autostradă erau blocate, ceea ce a provocat ambuteiaje în trafic în cursul dimineții, scrie Agerpres.

Air Claim raportează în 2023 sume aprobate la plată de companiile aeriene în valoare de aproape 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Air Claim raportează în 2023 sume aprobate la plată de companiile aeriene în valoare de aproape 3 milioane de euro

Fermierii au promis că vor bloca traficul pe principalele artere până lunea următoare, avertizând că eliminarea facilităților fiscale va duce la falimentul fermelor.

Într-un interviu publicat luni, președintele Asociației fermierilor germani (DBV) a cerut opiniei publice să dea dovadă de înțelegere față de situația fermierilor. "Nu vrem să pierdem sprijinul și solidaritatea de care am beneficiat din partea unei mari părți a populației", a declarat președintele DBV pentru revista Stern, adăugând că fermierii "nu vor accepta planificata majorare a taxelor pentru sectorul agricol".

Criticile exprimate de fermieri în cursul săptămânii trecute au determinat coaliția condusă de Olaf Scholz, care se grăbește să finalizeze proiectul de buget pe 2024, întârziat de o decizie a Curții Constituționale, să facă unele modificări neașteptate, inclusiv să revină asupra planurilor care vizau eliminarea subvențiilor pentru agricultori.

În loc să pună capăt dintr-o singură mișcare facilităților fiscale oferite pentru motorina fermierilor, subvenția va fi redusă cu 40% în acest an și cu 30% în 2025, urmând să fie eliminată începând din 2026. De asemenea, guvernul de la Berlin a renunțat la planurile care vizau eliminarea unui tratament fiscal preferențial pentru vehiculele din industria forestieră și agricultură.

Cu toate acestea, sindicatul DBV susține că aceste modificări nu sunt suficiente și nu a renunțat la planuri de a organiza proteste naționale în cursul acestei săptămâni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
germani