Fermierii primesc, la final de an, subvenții de 100 milioane euro pentru creșterea animalelor

Fermierii primesc, la final de an, subvenții de 100 milioane euro pentru creșterea animalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2017

Guvernul a aprobat, miercuri, plăți pentru ajutoare în agricultură în valoare aproximativ 100 milioane de euro (peste 455 milioane lei), destinate sectorului zootehnic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Începând cu data de 16 noiembrie 2017, Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură poate acorda plăți în avans în cadrul schemelor de sprijin cuplat, iar începând cu data de 1 decembrie 2017 va efectua plățile corespunzătoare diferenței între cuantumul calculat și acordat în prima tranșă și plafonul financiar al fiecărei scheme, în condițiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.

Suma aprobată reprezintă plafoanele alocate schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic.

Două noi scheme de ajutor de stat, de 660 milioane euro, pentru creșterea păsărilor domestice și porcilor. Programul ”Carne de porc din fermele românești” așteaptă aprobarea Comisiei Europene CITEȘTE ȘI Două noi scheme de ajutor de stat, de 660 milioane euro, pentru creșterea păsărilor domestice și porcilor. Programul ”Carne de porc din fermele românești” așteaptă aprobarea Comisiei Europene

Cuantumul acestora pentru anul de cerere 2017 este de 1,47 milioane euro (6,7 milioane lei) pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte; 11,55 milioane euro (53,1 milioane lei) pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne și metișii acestora; 85,99 milioane euro (395,5 milioane lei) pentru specia bovine, categoria vaci de lapte; 27.000 de euro (123.181 lei) pentru specia viermi de mătase.

Plățile vor fi efectuate în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 29 septembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
subventie
plati
fermier
zootehnie
animale
crestere
apia
agricultura
guvern