Franța se așteaptă la o producție mai mare de vin în 2020

Franța se așteaptă la o producție mai mare de vin în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2020

Producția de vin a Franței va ajunge anul acesta la 45 milioane hectolitri, o creștere de 6% față de 2019, când producția a fost afectată de condițiile meteo nefavorabile, dar aproape de media înregistrată în ultimii cinci ani, a previzionat marți Ministerul Agriculturii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recoltarea strugurilor a început devreme în majoritatea regiunilor viticole, recordul fiind înregistrat în Champagne, unde culesul a început la mijlocul lunii august, scrie Agerpres.

Motorola pregătește un nou smartphone de buget CITEȘTE ȘI Motorola pregătește un nou smartphone de buget

"Asta se explică prin temperaturile înregistrate în această primăvară, care au fost printre cele mai ridicate din ultimii 120 de ani, și prin iarna relativ blândă", a apreciat Ministerul Agriculturii.

Producția totală de vin în Champagne ar urma să fie mai ridicată decât în 2019, dar volumele de vin care au denumirea oficială de șampanie ar urma să scadă cu 21%, la 1,7 milioane hectolitri. Producătorii din regiunea Champagne au fost de acord să reducă cantitatea de struguri recoltată anul acesta pentru a face față colapsului vânzărilor, cauzat de criza provocată de pandemie.

În faimoasa regiune Bordeaux, producția de vin ar urma să ajungă anul acesta aproape de nivelul de 5,4 milioane hectolitri înregistrat anul trecut, iar în regiunea Languedoc-Roussillon, producția ar urma să crească cu 7%, la 13 milioane hectolitri.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta