Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva Gheorghe Mihăilescu a fost revocat din funcție

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva Gheorghe Mihăilescu a fost revocat din funcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Mandatul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat marți de membrii Consiliului de Administrație, Codruț Ion Bîlea fiind numit director general provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni.

Urmărește-ne și pe Google News

”Mandatul directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat marți de membrii Consiliului de Administrație. Consiliul de Administrație l-a desemnat pe Codruț Ion Bîlea director general provizoriu, pe o durată de 4 luni, începând de miercuri, 5 februarie a.c”, anunță Consiliul de Administrație al regiei, scrie News.ro.

Somalia a declarat stare de urgență din cauza invaziei de lăcuste CITEȘTE ȘI Somalia a declarat stare de urgență din cauza invaziei de lăcuste

În perioada următoare va fi demarat procesul de selecție a noului director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Codruț Ion Bîlea a absolvit cursurile Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere a Universității ”Transilvania” din Brașov în 1988 și a început cariera profesională ca inginer în cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Din 1990 a îndeplinit funcții de execuție și conducere în cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș și al Direcției Silvice Argeș, iar din 2007 a ocupat funcțiile de consilier al directorului general și director al Departamentului Fond Forestier, în aparatul central al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și are circa 16.500 de angajați la nivelul celor 41 de direcții silvice, administrațiile a 22 de parcuri naționale și naturale și a celor 12 herghelii de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
romsilva
gheorghe mihăilescu