Grupul german Bayer este interesat de preluarea Monsanto - surse

Grupul german Bayer este interesat de preluarea Monsanto - surse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2016

Compania americană Monsanto, lider pe piața globală a producătorilor de semințe, ar putea fi preluată de grupul german din industria chimică Bayer, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Bloomberg. În urma informațiilor, acțiunile Monsanto au urcat pe bursa de la New York, înaintea începerii ședinței de tranzacționare (premarket), cu până la 18%.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit surselor, Bayer ar putea lansa o ofertă de preluare a Monsanto, a cărei valoare de piață este de circa 40 de miliarde de dolari, și caută deja surse de finanțare a tranzacției, deși încă nu a luat o decizie în acest sens.

Bayer nu este singura companie care ar putea fi interesată de preluarea Monsanto. Surse au declarat pentru Streetinsider.com că grupul german BASF discută cu mai multe bănci de investiții despre o eventuală preluare a companiei americane.

În martie, presa a publicat informații despre un posibil schimb de active între BASF și Monsanto.

Profitul net al Monsanto a scăzut cu 25% în perioada decembrie-februarie (al doilea trimestru al anului fiscal), față de perioada similară a anului precedent, la 1,06 miliarde de dolari. La nivelul primul semestru fiscal (perioada septembrie-februarie), profitul net al companiei a coborât cu 51%, la 810 milioane de dolari.

Producătorul american a anunțat, la începutul acestui an, că urmează să renunțe la 3.600 de angajați, în contextul scăderii veniturilor, urmând să înregistreze costuri legate de restructurare de până la 1,2 miliarde de dolari, în creștere față de estimarea anterioară de 850 - 900 milioane de dolari. Reducerile de personal fac parte din planul companiei de a realiza, până în 2018, economii de 500 de milioane de dolari.

Potrivit reprezentanților companiei, România nu va fi afectată de reducerile de personal.

Monsanto operează în România o unitate de procesare a semințelor convenționale de porumb la Sinești (Ialomița), care este, potrivit producătorului, ”cea mai modernă stație de procesare din Europa a companiei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
monsanto
bayer
basf
seminte
industria chimica
agricultura
preluare