Grupul irlandez Origin Enterprises a finalizat achiziția distribuitorului de îngrășăminte Redoxim, din județul Timiș

Grupul irlandez Origin Enterprises a finalizat achiziția distribuitorului de îngrășăminte Redoxim, din județul Timiș
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2015

Grupul irlandez Origin Enterprises a finalizat achiziția distribuitorului de îngrășăminte Redoxim, din localitatea Ghiroda, județul Timiș, în schimbul căruia va plăti în total 35 milioane de euro, a anunțat vineri grupul irlandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a îndeplinit condițiile necesare finalizării, se arată într-un comunicat al Origin Enterprises.

Potrivit acordului de preluare prezentat la finele lunii iulie, Origin Enterprises va plăti acționarilor Redoxim o sumă de 31,5 milioane de euro la încheierea tranzacției, diferența de 3,5 milioane de euro urmând să fie achitată la un an de la finalizarea acesteia.

Redoxim are 190 de angajați și deservește aproximativ 2.000 de clienți printr-o rețea de distribuție formată din 55 de unități de retail. Anterior tranzacției, Redoxim era deținută în proporții egale de șase acționari: Sorin Dragoș, Ionel Margauan, Gabriel Preda, Sofica Tomescu, Gheorghe Zahoi și Oltea Serengau.

Redoxim a obținut anul trecut un profit de 21,4 milioane de lei (4,84 milioane de euro), la venituri totale de 291,2 milioane de lei (65,86 milioane de euro). Cifra de afaceri a distribuitorului de îngrășăminte s-a ridicat la 252,3 milioane de lei (57 milioane euro).

Pe lângă achiziția Redoxim, irlandezii de la Origin Enterprises vor plăti 19,4 milioane de euro pentru preluarea companiei Comfert din Bacău, deținută de omul de afaceri Cătălin Grigoriu. În 2020, Grigoriu ar putea primi o sumă suplimentară de la grupul irlandez, în funcție de evoluția companiei în următorii cinci ani.

Origin Enterprises estimează că va finaliza în octombrie preluarea Comfert.

Fondată în 1998, Comfert are ca obiect de activitate distribuția de îngrășăminte. Compania deservește aproximativ 1.900 de clienți din domeniul agricol. 

Origin Enterprises are ca principal acționar compania elvețiană cu activități în industria alimentară ARYZTA, care deține 29% din acțiuni. Grupul este prezent pe piețele din Marea Britanie, Polonia și Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
origin enterprises
redoxim
comfert
preluare
achizitie