Guvernul promite despăgubiri persoanelor care predau voluntar autorităților animalele bolnave de pestă porcină

Guvernul promite despăgubiri persoanelor care predau voluntar autorităților animalele bolnave de pestă porcină
scris 3 iul 2018

Premierul Dăncilă a solicitat modificarea legislației astfel încât să fie acordate despăgubiri persoanelor care notifică și predau voluntar autorităților animalele bolnave de pestă porcină din zona în care a fost instituită starea de alertă. Autoritățile au instituit stare de alertă în județul Tulcea, unde au fost identificate mai multe focare de pestă.

Prim-ministrul Dăncilă a adresat marți solicitarea ministerelor de resort, în cadrul reuniunii Comandamentului pentru reducerea efectelor produse de pesta porcină africană pe teritoriul României.

Șeful Executivului a solicitat modificarea legislației, astfel încât să fie acordate despăgubiri persoanelor care notifică și predau voluntar autorităților animalele bolnave din zona în care a fost instituită starea de alertă. 

”Este foarte important să luăm la timp măsurile necesare pentru a împiedica extinderea virusului pestei porcine africane și eradicarea bolii”, a afirmat șeful Executivului.

O treime din fermele din UE sunt în România, dar aduc doar 3% din producția UE CITEȘTE ȘI O treime din fermele din UE sunt în România, dar aduc doar 3% din producția UE

Pentru limitarea extinderii bolii, au fost instituite șase filtre la ieșirea din județul Tulcea și două filtre la fermele afectate, prin care este verificată respectarea măsurilor de carantină și a restricțiilor de circulație. De asemenea, a fost suplimentat personalul de specialitate, care se ocupă de evaluarea în teren a situației.

ANSVSA colaborează cu Ministerul Mediului pentru controlul răspândirii virusului în rândul porcilor mistreți din Rezervația Biosferei Deltei Dunării, prin identificarea și neutralizarea animalelor bolnave.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta
porcina
despagubiri
predare
voluntar
animal
bolnav
premier
prim-ministru
dancila
guvern