Holde Agri Invest vrea să investească 500.000 euro în firme startup din zona agritech. Anterior, compania a intrat pe nișă prin Agrocity Technologies, proiect în care l-a atras și pe directorul de marketing al Google și YouTube România

Holde Agri Invest vrea să investească 500.000 euro în firme startup din zona agritech. Anterior, compania a intrat pe nișă prin Agrocity Technologies, proiect în care l-a atras și pe directorul de marketing al Google și YouTube România
scris 3 feb 2021

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, vrea să investească 500.000 euro în societăți de tip startup din România sau active pe piața din România, care dezvoltă proiecte ori produse tehnologice pentru domeniul agritech.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investițiile propuse, care urmează a fi discutate și aprobate de acționari, vor fi realizate sub diferite forme, prin achiziții de participații la capitalul social sau împrumuturi convertibile în participații, pe parcursul anilor financiari 2021 - 2023, potrivit datelor companiei analizate de Profit.ro.

Anterior, în vara anului 2020, Profit.ro a anunțat în premieră înființarea de către Holde Agri Invest a unei companii de software, Agrocity Technologies, proiect în care a atras și trei persoane fizice, printre care și pe directorul de marketing al Google România și YouTube România, Dan Oros.

Potrivit datelor termene.ro, Agrocity Technologies are un capital social de 990 lei și va desfășura activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).

VIDEO Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design CITEȘTE ȘI VIDEO Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design

În afară de Holde Agri Invest - 10% și Dan Oros - 32%, în acționariat mai sunt prezenți Radu Antonio Primera Lanoy - 23% și Marius Ciprian Pașca - 35%.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători români pe piața agricolă locală, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat în următorii 10 ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde își propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii, să promoveze o afacere agricolă modernă, în care eficiența și excelența operațională reprezintă principalele ingrediente din spatele rezultatelor.

EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an

Soluția AgroCity digitalizează operațiunile unei ferme agricole, inclusiv producția, predicția și analiza datelor, precum și gestionarea terenurilor luate în arendă. Soluția se adresează fermierilor care operează ferme de cel puțin 500 de hectare. Planul pentru 2020 este de a atinge 12.000 de hectare de teren gestionate cu ajutorul soluției și 30.000 de hectare până în 2021. Startup-ul vizează pe viitor și extinderea internațională.

Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest și împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri inovator din spatele Holde Agri Invest SA.

La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu.

După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere.

Modelul de business prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
agrocity technologies
google
marketing
agricultura