Intrarea Ucrainei în UE ar fi o "catastrofă" pentru agricultura europeană, afirmă liderul principalului sindicat agricol francez

Intrarea Ucrainei în UE ar fi o "catastrofă" pentru agricultura europeană, afirmă liderul principalului sindicat agricol francez
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2023

Intrarea Ucrainei în UE ar fi o "catastrofă" pentru agricultura europeană, a reacționat miercuri președintele principalului sindicat agricol francez (FNSEA), Arnaud Rousseau, într-un interviu acordat presei regionale din Franța, după ce Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, relatează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Într-un context de război, este foarte dificil să te pronunți asupra acestui subiect, pentru că imediat ești acuzat că nu sprijini Ucraina. Dar vorbind strict din punct de vedere agricol, o intrare a Ucrainei în Uniunea Europeană ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană", a avertizat liderul sindical francez, scrie Agerpres.

Producția mondială de vin, la cel mai redus nivel din ultimii 60 de ani CITEȘTE ȘI Producția mondială de vin, la cel mai redus nivel din ultimii 60 de ani

Potrivit acestuia, agricultura ucraineană "nu joacă după aceleași reguli", ea produce aproximativ "echivalentul unui sfert din agricultura europeană, mai ales în ce privește creșterea păsărilor și marile culturi, dar cu norme de mediu și standarde de producție mult sub practicile noastre".

Produsele agricole ucrainene au deja acces liber pe piața UE, în virtutea unei facilități pe care blocul comunitar a oferit-o Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.

Această facilitate a afectat însă cu precădere țările est-europene vecine cu Ucraina și mai puțin țările vest-europene. Acestea din urmă și Kievul au protestat față de măsurile pe care guvernele unor state est-europene le-au luat pentru a-și proteja agricultorii păgubiți de cerealele ucrainene comercializate la prețuri sub costurile producătorilor locali.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
franta
agricultura
ue