Japonia va sacrifica peste 1 milion de găini după confirmarea unui focar de gripă aviară

Japonia va sacrifica peste 1 milion de găini după confirmarea unui focar de gripă aviară
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2020

Autoritățile din Japonia au început joi sacrificarea a peste 1 milion de găini de la o fermă de ouă din estul țării după descoperirea unui focar de gripă aviară, au anunțat autoritățile guvernamentale, relatează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Guvernatorul din Chiba, Kensaku Morita, a solicitat Ministerului Apărării să trimită soldați pentru a ajuta la sacrificarea celor 1,16 milioane de găini și la îngroparea acestora în orașul Isumi, situat la 80 de kilometri sud-est de Tokyo, în prima astfel de operațiune desfășurată în estul Japoniei în acest sezon, scrie Agerpres.

Cine mă pupă, uite… ciucalată… în România Educată! CITEȘTE ȘI Cine mă pupă, uite… ciucalată… în România Educată!

Morita a dat asigurări că focarul va fi controlat într-un timp cât mai scurt.

Muncitorii de la fermă au descoperit miercuri aproximativ 220 de găini moarte și au raportat situația oficialilor din cadrul administrației locale.

Acesta este cel de-al 32-lea focar de gripă aviară consemnat în Japonia în acest sezon, autoritățile guvernamentale ordonând în total sacrificarea a peste 4,6 milioane de găini.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
gaiini
gripa aviara