Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețului alimentelor e o prostie, distruge producătorul român și încurajează specula

Ministrul Agriculturii: Plafonarea prețului alimentelor e o prostie, distruge producătorul român și încurajează specula
scris 26 mar 2020

Din punct de vedere economic, plafonarea prețului la raft este ”o prostie”, deoarece ar distruge producătorul autohton și ar încuraja specula, consideră ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

De ce este important: Un proiect de lege inițiat de PSD în Parlament prevede plafonarea prețurilor la raft ale alimentelor care fac parte din coșul minim de consum. Astfel, la costul de producție adaosul ar putea fi de maximum 10% din acest cost, iar pe lanțul de distribuție adaosul total nu ar putea depăși 10% din prețul de vânzare al producătorului.

”Am văzut în ultima perioadă apeluri făcute de unii să se plafoneze prețul la raft. Asta este din punct de vedere economic o prostie mare pentru că dacă plafonăm doar prețul la raft, în primul rând distrugem pe producător, pe producătorul mic, care de regulă este român, pe de altă parte încurajăm specula”, a susținut ministrul Agriculturii.

Kaufland oferă bonus de 1,6 milioane euro angajaților din magazine și depozite. Orele suplimentare plătite imediat, concediu plătit pentru angajați în vârstă și gravide CITEȘTE ȘI Kaufland oferă bonus de 1,6 milioane euro angajaților din magazine și depozite. Orele suplimentare plătite imediat, concediu plătit pentru angajați în vârstă și gravide

Oros consideră că dacă a fost înregistrată o creștere a prețurilor pentru câteva zile, acestea și-au revenit la normal, ba chiar sunt mai mici. 

Afirmația acestuia a fost susținută de președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care a arătat că piața pare să funcționeze în regulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
pret
plafonare
agricultura
ministru
proiect
psd