Monsanto, obligată să achite 289 milioane de dolari unui bolnav de cancer care a folosit un erbicid al companiei. Produsul este vândut și în România

Monsanto, obligată să achite 289 milioane de dolari unui bolnav de cancer care a folosit un erbicid al companiei. Produsul este vândut și în România
scris 11 aug 2018

Un juriu din California a acordat vineri daune de 289 de milioane de dolari unui fost grădinar care a reclamat că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza Roundup, un erbicid foarte utilizat produs de compania Monsanto. Produsul se găsește la vânzare și în România, dar compania respinge acuzațiile.

Dewayne Johnson a fost diagnosticat cu cancer limfatic la vârsta de 42 de ani, în 2014, numărându-se printre sutele de bolnavi de cancer care au dat în judecată Monsanto, relatează Agerpres.

România, pe primul loc în UE la ponderea populației ocupată în agricultură CITEȘTE ȘI România, pe primul loc în UE la ponderea populației ocupată în agricultură

Cazul lui Johnson a fost devansat față de altele întrucât acesta este pe moarte. Ca grădinar într-o școală din San Francisco, bonavul a folosit Roundup și Ranger Pro, un alt produs Monsanto.

Bărbatul acuză compania - recent achiziționată de Bayer - că a ascuns pericolele erbicidului. Monsanto susține pe de altă parte că glifosatul poate fi utilizat în siguranță și respinge acuzațiile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
monsanto
erbicid
cancer
bolnav
daune
roundup