Proces colectiv împotriva Bayer în Germania, în legătură cu preluarea producătorului american de semințe Monsanto

Proces colectiv împotriva Bayer în Germania, în legătură cu preluarea producătorului american de semințe Monsanto
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Bayer se confruntă cu un proces colectiv de miliarde de dolari, intentat de investitori în Germania, în legătură cu preluarea producătorului american de semințe Monsanto, a anunțat firma de avocatură Tilp Rechtsanwaltsgesellschaft, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tilp a spus că reprezintă peste 250 de investitori instituționali și un număr mare de investitori privați care consideră că Bayer i-a indus în eroare cu privire la riscurile economice ale achiziției de 63 de miliarde de dolari și cer despăgubiri, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Valoarea proceselor se ridică la peste un miliard de euro (1,13 miliarde de dolari), a spus firma de avocatură.

Tilp consideră că Bayer i-a înșelat pe acționari cu privire la riscurile proceselor pentru consumatori aflate pe rol în Statele Unite legate de erbicidul Roundup care conține glifosat, care a fost adus în companie odată cu achiziția Monsanto din 2016.

Bayer a spus că orice plângere este nefondată.

”Bayer a respectat legea și cerințele sale de divulgare. Ne vom apăra așadar”, a spus grupul.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

În Statele Unite, Bayer se apără împotriva a mii de procese ale utilizatorilor Roundup din cauza presupusului efect carcinogen al produsului. Bayer a respins întotdeauna acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
monsanto
bayer