Producția de ceai a Indiei a scăzut, prețurile au atins un nou record

Producția de ceai a Indiei a scăzut, prețurile au atins un nou record
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2021

Producția de ceai a Indiei a scăzut cu 9,7% în 2020 comparativ cu 2019, din cauza inundațiilor și a restricțiilor de mișcare introduse în contextul coronavirusului, ceea ce a majorat cu o treime prețul mediu până la un nou maxim istoric, a anunțat organismul de stat Tea Board, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2020, India a produs 1.255 de milioane de kilograme de ceai, cu 9,7% mai puțin decât în 2019, deoarece inundațiile au afectat culturile de ceai din statul Assam, care este responsabil pentru mai mult de jumătate din producția totală a Indiei. Pagubele provocate de inundații s-au adăugat restricțiilor impuse mișcării muncitorilor în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

Din cauza diminuării producției, prețul mediu al kilogramului de ceai a crescut cu 31% în 2020 comparativ cu 2019, până la un nivel record de 184,69 rupi (2,53 dolari) per kilogram, arată datele analizate de Tea Board. Majorarea prețurilor a fost suportată de industria de ceai din India, care s-a confruntat cu o creștere a costurilor de producție și o diminuare a exporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceai
india