Produse din carne de porc contaminate cu Listeria monocytogenes, rechemate sau retrase de la vânzare

Produse din carne de porc contaminate cu Listeria monocytogenes, rechemate sau retrase de la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2021

Loturi de urechi de porc și de mușchi țigănesc livrate de SC MARCEL SRL au fost rechemate sau retrase de la vânzare din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes, conform Autorității Naționale Sanitare Vterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”SC MARCEL SRL. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidențierii prezentei Listeria monocytogenes. SC MARCEL SRL retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: MUSCHI TIGANESC Lot: 017121121 Expira la: 27.12.2021 / 06.01.2022”, este anunțul postat pe site-ul ANSVSA, cu referire la  produsul mușchi țigănesc.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Aceeași societate a inițiat retragerea de la comercializare a produsului ”urechi de porc”, tot ca urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes, scrie News.ro.

ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din aceste loturi să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele  și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
listeria monocytogenes