Profitul Agricover Credit IFN a crescut cu 42% în primul semestru

Profitul Agricover Credit IFN a crescut cu 42% în primul semestru
scris 9 aug 2016

Agricover Credit IFN, instituție financiară nebancară specializată pe finanțarea agriculturii, parte a grupului Agricover, a pus la dispoziția fermierilor, în primul semestru al anului, fonduri în valoare de 846.572.000 de lei, în creștere cu peste 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net realizat în primele șase luni ale acestui an a fost de 14,6 milioane lei, în creștere cu 42% comparativ cu valoarea înregistrată pentru perioada similară a anului precedent.

„Rezultatele primului semestru demonstrează că abordarea nebirocratică și specializată este apreciată de către fermieri. La aceasta se adaugă rapiditatea deciziilor, produsele inovatoare de finanțare și echipa mobilă de specialiști pregatită să ofere cele mai potrivite soluții chiar în ferma clientului. Astfel, în primele 6 luni am acordat plasamente noi în valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Creditele neperformante cu restanțe mai mari de 90 de zile au reprezentat 0,9% din totalul fermierilor care au luat credite, în ușoară scădere (0,3%) față de valorile înregistrate în primul semestru din 2015.

Agricover Credit ia 15 milioane euro de la BEI pentru finanțări agricole CITEȘTE ȘI Agricover Credit ia 15 milioane euro de la BEI pentru finanțări agricole

Numărul clienților cu credite în sold din primul semestru al anului 2016 a fost de 1.860 fermieri, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă a anului 2015. Creșterea este dată în special de segmentul clienților mici (până la 400 hectare), în timp ce numărul clienților mari a înregistrat o creștere ușoară.

În prima parte a anului, Agricover Credit a deschis sucursala din Pitești, iar planurile instituției pentru următoarea jumătate de an vizează menținerea ritmului de creștere și deschiderea de sucursale în Buzău și Constanța.

Agricover Credit își propune consolidarea poziției de jucător principal pe segmentul agri-finance, în acest sens, a încheiat parteneriate de finanțare cu băncile locale și internaționale, la care se adaugă și acordul de împrumut semnat recent cu Banca Europeană de Investiții în valoare de 15 milioane de euro.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit ifn
profit
credite fermieri