Proprietarul Agrofarm Holding, trimis în judecată de DNA

Proprietarul Agrofarm Holding, trimis în judecată de DNA
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 21 sep 2015

Omul de afaceri Ștefan Poienaru, care exploatează câteva zeci de mii de hectare de teren agricol, a fost trimis în judecată, alături de fiica sa, sub acuzația că a obținut fonduri europene nerambursabile în baza unor documente falsificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii DNA îi acuză pe Ștefan Poienaru și pe fiica sa, Maria Ecaterina Văleanu Traicu, că ar fi falsificat documente, pentru a obține 3,8 milioane lei, fonduri nerambursabile din bugetul Uniunii Europene. Concret, cei doi ar fi susținut în fața autorităților că folosesc banii pentru achiziția de utilaje agricole, în condițiile în care firma în numele căreia au întocmit documentația, Agrofarm Prod, deținea, deja, respectivele echipamente cu mai mult de un an înainte de a solicita fondurile nerambursabile.

Procurorii DNA mai arată că Ștefan Poienaru, administrator al Agrofarm Holding, a determinat un martor din dosar să depună documente falsificate la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, din care să reiasă că ar deține o suprafață mai mare de teren, decît în realitate, pentru a obține subvenții în plus de aproape 650.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre soluționare, Tribunalului Călărași.

Ștefan Poienaru exploatează aproximativ 25.000 de hectare de teren agricol în județele Călărași și Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
agrofarm holding
dna
ștefan poienaru