România a exportat aproape 3,4 milioane de tone de porumb boabe în primele șase luni din acest an

România a exportat aproape 3,4 milioane de tone de porumb boabe în primele șase luni din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2020

România a exportat o cantitate de 3,377 milioane de tone de porumb boabe în primele șase luni din acest an, în creștere cu peste 28% față de aceeași perioadă din 2019, conform datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încasările din aceste exporturi realizate în țările intra și extracomunitare au înregistrat un avans de 25,3%, până la 665,45 milioane de euro, scrie Agerpres.

În primul semestru al anului trecut au fost exportate 2,63 milioane de tone de porumb boabe, în valoare de 531 milioane de euro.

Streaming-ul de gaming în al treilea trimestru: Youtube are cea mai mare creștere, Facebook trece de 1 miliard de ore vizionate, însă Twitch domină în continuare copios piața CITEȘTE ȘI Streaming-ul de gaming în al treilea trimestru: Youtube are cea mai mare creștere, Facebook trece de 1 miliard de ore vizionate, însă Twitch domină în continuare copios piața

Potrivit balanței comerciale cu produse agroalimentare, porumbul se află în topul livrărilor pe piețele externe, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, la fel ca și în perioada similară a anului trecut, fiind urmat de grâu și meslin.

Pe de altă parte, în perioada analizată, România a și importat porumb, pe care ulterior, în cea mai mare parte, l-a exportat către alte piețe. Astfel, în primele șase luni din aceste an a adus din afară 858.020 de tone de porumb, în valoare de 201,03 milioane de euro.

România a obținut anul trecut o producție de 16,99 milioane de tone de porumb boabe, în scădere cu aproape 9% (1,67 milioane de tone) față de 2018, când a raportat 18,66 milioane de tone, deși suprafața însămânțată a fost mai mare cu 240.000 de hectare. Anul acesta seceta a distrus peste 3 milioane de hectare cu culturi agricole, porumbul fiind una dintre cele mai afectate culturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
porumb
madr