România - a treia mare piață externă pentru măslinele turcești

România - a treia mare piață externă pentru măslinele turcești
scris 14 nov 2019

România a importat măsline turcești de aproape 20 milioane de dolari în sezonul 2018/2019, fiind a treia mare piață externă pentru Turcia, după Germania și Irak.

În total, Turcia a exportat măsline de 141,57 milioane de dolari în sezonul încheiat la 30 septembrie, o valoare record în istoria țării, potrivit datelor Uniunii Exportatorilor de la Marea Egee (EIB).

Germania a fost principalul cumpărător de măsline turcești de masă, cu importuri de 35,9 milioane de dolari, urmată de Irak (aproximativ 24 milioane dolari), România (19,8 milioane dolari), SUA (11,4 milioane dolari) și Bulgaria (6,2 milioane dolari).

EXCLUSIV România va avea un rol mai important în structura British American Tobacco CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România va avea un rol mai important în structura British American Tobacco

Turcia este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de măsline de masă, alături de Spania, Italia, Grecia și Egipt.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
masline turcesti
masline de masa
exporturi
importuri masline turcia