Romsilva demarează procesul de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra pădurilor administrate

Romsilva demarează procesul de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra pădurilor administrate
scris 8 iul 2019

Regia Națională a Pădurilor (RNP) - Romsilva anunță demararea procesului de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică și administrat de regie în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară.

Romsilva are înregistrate datele în format geospațial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului, scrie Agerpres.

De asemenea, în cursul acestui an, își propune să înscrie provizoriu la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) dreptul de proprietate a statului român pentru circa un milion de hectare, în evidențele special constituite.

Daniel Dăianu se retrage din Consiliul de Administrație al BNR, după ce a fost numit membru al Consiliului Fiscal CITEȘTE ȘI Daniel Dăianu se retrage din Consiliul de Administrație al BNR, după ce a fost numit membru al Consiliului Fiscal

"Procesul de înscriere a dreptului de proprietate în numele statului român asupra fondului forestier proprietatea publică a statului urmează să fie finalizat în următorii doi ani. Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaționale 'Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier' elaborată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Procedura folosește elementele de identificare puse la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, iar înregistrarea dreptului de proprietate a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului este gratuită", se menționează în comunicat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romsilva
paduri